Het eerste orthomoleculaire
kenniscentrum in Nederland

Ortho Institute

Het Ortho Institute is het eerste orthomoleculaire kenniscentrum in Nederland. Het is opgericht in 1983.

De eerste activiteit was het uitgeven van het tijdschrift Orthomoleculair (nu ORTHOmagazine) en het organiseren van mondelinge en schriftelijke cursussen.

Ortho Communications & Science

In 1993 werd de uitgeverij Ortho Communications & Science BV opgericht waarin de commerciële activiteiten werden ondergebracht.

In dat jaar verscheen ook het eerste nummer van het publiekstijdschrift Fit met Voeding. Gert Schuitemaker schreef zijn bestseller Het Gouden Boekje voor de Gezondheid; alles over vitamines, mineralen en voedingssupplementen, waarvan meer dan 120.000 exemplaren zijn verkocht en die in de loop van de jaren steeds weer is geactualiseerd. Inmiddels schreef hij vijftien boeken, waarvan één in de Duitse taal. In 1996 had het Ortho Institute als één van de eerste organisaties in Nederland die informatie verspreidde via een eigen website.

Activiteiten
Het Ortho Institute volgt de ontwikkelingen op het gebied van voeding en gezondheid op de voet. De internationale wetenschappelijke literatuur wordt dagelijks bijgehouden. Onderzoek wordt geselecteerd op basis van een orthomoleculaire, holistische visie.

Voeding, vitaminen en mineralen spelen hierin de belangrijkste rol, maar daarnaast wordt ook aandacht besteed aan factoren als leefgewoonten en beweging. Doelstelling is om te informeren, zowel digitaal als in print.

Het kenniscentrum Ortho Institute en de uitgeverij Ortho Communications & Science worden vanaf het begin geleid door dr. Gert E. Schuitemaker.

 

Zowel het instituut als de uitgeverij is gevestigd in Nijmegen. De materialen van het Ortho Institute worden uitgegeven door Ortho Communications & Science.

Meld u aan voor één of meer van de gratis nieuwsbrieven.Nieuwsbrief ontvangen
+