International Society for
Orthomolecular Medicine

 

 

 

International Society for Orthomolecular Medicine

In 1994 richtte de Canadese psychiater Abram Hoffer de International Society for Orthomolecular Medicine (ISOM) op. Het doel van de vereniging is om de vooruitgang van de orthomoleculaire geneeskunde over de hele wereld te bevorderen, om de bekendheid van deze snel groeiende discipline binnen de gezondheidszorg te verhogen en om de vele en verschillende groepen te verenigen die actief zijn op orthomoleculair gebied.

Eerste president was de Braziliaanse hartchirurg Oslim Malina. Gert Schuitemaker was van 1999 tot 2009 president van de ISOM. Hij werd opgevolgd door de Japanner Atsuo Yanagisawa die lid is van de Raad van Advies van ORTHOmagazine.

Het Ortho Institute en daarmee ORTHOmagazine zijn geaffilieerd met de ISOM. Eén van de doelstellingen is om voor Nederland de verbinding te vormen met de orthomoleculaire bakermat en met de internationale orthomoleculaire gemeenschap.

Al vanaf de start van ORTHOmagazine in 1983 (toen Orthomoleculair) heeft hoofdredacteur Gert Schuitemaker nauwe contacten met ‘waar  het orthomoleculair allemaal begon’.

In 1985 interviewde hij tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling (†1994), de wetenschappelijke vader van de orthomoleculaire geneeskunde. De geneeskundige vader is de Canadese psychiater Abram Hoffer (†2009),  die naast zijn drukke praktijk zijn hele leven heeft gewijd aan de public relations van de orthomoleculaire geneeskunde. Hij was de grondlegger en tot zijn dood hoofdredacteur van de Journal of Orthomolecular Medicine en schreef eind jaren tachtig in de rubriek ‘Around the World’ in ORTHOmagazine.

Al decennia lang zijn beiden bij leven en postuum ‘ereleden van de redactie’ van ons tijdschrift.

Meld u aan voor één of meer van de gratis nieuwsbrieven.Nieuwsbrief ontvangen
+