Advies aan minister over coronavirus. Vergeet vitamine C niet!

Regeringen wereldwijd zitten in de piepzak over het Chinese coronavirus. Als er een vaccin zou zijn, zou dat verplicht worden gesteld, schat ik zo in. Maar zo’n vaccin is er voorlopig nog niet. Dus wat doe je dan? Je laat de voorraad mondkapjes en doktershandschoenen tellen, zoals in ons land gebeurt in opdracht van het kabinet.


In de komende ORTHO – verschijnt rond 21 februari as.

Vitamine C bij virusziekten. Intraveneus, of ook oraal?

Veel kunnen we leren van de ervaringen met intraveneus vitamine C aan stervende sepsispatiënten. Oók over de vraag intraveneus of oraal, de voor- én nadelen van beide. Verder een verdieping van inzichten over de relatie tussen scheurbuik, vitamine C én stress.

ORTHO ontvangen? 


Hierbij mijn ongevraagde advies aan de verantwoordelijke minister van VWS: “Inventariseer ook meteen de voorraden vitamine C (1000 mg), als u toch aan het tellen bent. En geen vaccinatieplicht met een vaccin dat op zo’n korte termijn nooit goed onderzocht kan worden op werkzaamheid én veiligheid. Verdiep u liever in de mogelijkheden van vitamine C, intraveneus en oraal. Onderhand zijn er veel onderzoeken gedaan naar de werking van vitamine C bij alle mogelijke virusziekten. Omdat de vitamine het gehele immuunsysteem van de mens ondersteunt, blijkt dat vitamine C ingezet kan worden in principe tegen alle virussen (en bacteriën).”

Artsen en wetenschappers hebben de krachtige antivirale werking van vitamine C overtuigend aangetoond. Oók de verspreiding van dit coronavirus kan zeer waarschijnlijk worden geremd of zelfs gestopt, door direct, bij de allereerste dreiging(!), te starten met het gebruik van grammen vitamine C (hoog gedoseerd).

Lees: Vitamine C beschermt tegen coronavirus door dr. Andrew W. Saul, u aangeboden door:
ORTHOmagazine (tijdschrift voor professionals) en Fit met Voeding (publiekstijdschrift) …

… als voorproefje op het hoofdartikel in het komende nummer van ORTHOmagazineVitamine C bij virusziekten van de hand van dr. Gert Schuitemaker (verschijnt rond 21 februari as).

abonnement?

Reacties zijn gesloten.

naar de
ORTHObibliotheek

naar de
tijdschriften