Advies aan minister over coronavirus. Vergeet vitamine C niet!

Regeringen wereldwijd zitten in de piepzak over het Chinese coronavirus. Als er een vaccin zou zijn, zou dat verplicht worden gesteld, schat ik zo in. Maar zo’n vaccin is er voorlopig nog niet. Dus wat doe je dan? Je laat de voorraad mondkapjes en doktershandschoenen tellen, zoals in ons land gebeurt in opdracht van het kabinet.


In de komende ORTHO – verschijnt rond 21 februari as.

Vitamine C bij virusziekten. Intraveneus, of ook oraal?

Veel kunnen we leren van de ervaringen met intraveneus vitamine C aan stervende sepsispatiënten. Oók over de vraag intraveneus of oraal, de voor- én nadelen van beide. Verder een verdieping van inzichten over de relatie tussen scheurbuik, vitamine C én stress.

ORTHO ontvangen? 


Hierbij mijn ongevraagde advies aan de verantwoordelijke minister van VWS: “Inventariseer ook meteen de voorraden vitamine C (1000 mg), als u toch aan het tellen bent. En geen vaccinatieplicht met een vaccin dat op zo’n korte termijn nooit goed onderzocht kan worden op werkzaamheid én veiligheid. Verdiep u liever in de mogelijkheden van vitamine C, intraveneus en oraal. Onderhand zijn er veel onderzoeken gedaan naar de werking van vitamine C bij alle mogelijke virusziekten. Omdat de vitamine het gehele immuunsysteem van de mens ondersteunt, blijkt dat vitamine C ingezet kan worden in principe tegen alle virussen (en bacteriën).”

Artsen en wetenschappers hebben de krachtige antivirale werking van vitamine C overtuigend aangetoond. Oók de verspreiding van dit coronavirus kan zeer waarschijnlijk worden geremd of zelfs gestopt, door direct, bij de allereerste dreiging(!), te starten met het gebruik van grammen vitamine C (hoog gedoseerd).

Lees: Vitamine C beschermt tegen coronavirus door dr. Andrew W. Saul, u aangeboden door:
ORTHOmagazine (tijdschrift voor professionals) en Fit met Voeding (publiekstijdschrift) …

… als voorproefje op het hoofdartikel in het komende nummer van ORTHOmagazineVitamine C bij virusziekten van de hand van dr. Gert Schuitemaker (verschijnt rond 21 februari as).

abonnement?

13 reacties op “Advies aan minister over coronavirus. Vergeet vitamine C niet!”

 1. Carla schreef:

  Vitamins C voor schrijven

 2. Beste Gert, volgens mij en inderdaad heel veel anderen heb je helemaal gelijk. De vraag is niet of alle wetenschappelijke en klinische bewijzen, gepubliceerd in de afgelopen tientallen jaren, wel kloppen, maar hoe je de houding van “kan niet waar zijn” in de medische wereld kunt doorbreken.

 3. Beste Gert, jammer dat je de “nieuwe” vorm van vitamine C, namelijk liposomale vitamine C, niet noemt. Wetenschapper Thomas E. Levy heeft daar al veel zeer positieve ervaringen mee. Ook ondergetekende neemt al jaren deze “nieuwe” vorm.
  Onze politieke partijen vinden nog steeds dat een inname van 75 mg vitamine C per dag voldoende is. Terwijl bekend is: “Vitamine C weg uit groenten”. Bron de voorpagina van de Telegraaf van 16-04-2008. En zie ook eens de ziekte curve 2018 van ministerie VWS.

 4. Aw schreef:

  Als je elke dag 3000-4000 mg vit C slikt heb je dan ook veel minder kans op het Corona virus? En hoeveel moet je je kinderen dan geveb?

 5. Ronald schreef:

  Kijk even naar dit filmpje en maak je conclusie.
  Duidelijker kan het niet.
  Vitamine C is krachtiger dan men denkt

 6. kees schreef:

  dr f r klenner americaanse arts( zie internet) gebruikte hoge dosses en genas polio bij 60 mensen heb div mensen mails gestuurd in America ook tump en de burgemeester van new York en new York times maar geen reactie ook niet hier van het rivm ook de telegraaf niet niemand schijnt het ook maar te willen proberen en waarom niet?farma maffia? je komt er niet door met geen mogelijkheid men laat de mensen liever sterven en wat het ergste is dat artsen het niet willen proberen dus de eed die ze hebben gezworen kunnen ze beter bij grof vuil zetten.

 7. ria schreef:

  Voor mezelf en ook voor mijn dochter een pot pure vit c poeder gekocht omdat ze in de zorg werkt. Ze heeft nadat ze corona kreeg de dosis omhoog gegooid tot zo’n 8 gram per dag en ze is niet ernstig ziek geworden terwijl ze tot de risicopatienten behoort. Koorts niet hoger gekomen dan 38 ,hoesten, geen reuk en smaak paar dagen en ze is niet fit maar heeft niet in bed gelegen. Voelt zich nu, de 10de dag nadat ze getest is steeds beter en krijgt haar reuk en smaak alweer beetje terug. Hoesten al veel minder ook. Ik raad het iedereen aan !

 8. Werner schreef:

  In iets meer dan twee maanden tijd werd ik tweemaal geconfronteerd met koorts. Telkens ben ik onmiddellijk gestart met ieder 15min. een koffielepel vitamine C te slikken gedurende 1 uur. Na reeds drie theelepels verdween steeds de koorts. Door deze zelfzorgmedicatie voel ik mij dan ook super veilig ondanks de coronacrisis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

naar de
ORTHObibliotheek

naar de
tijdschriften