Onze rijrichting!

[afgeleid van mijn publicatie op Facebook, 20 mei 2020]

Niet het virus bestrijden (“uitroeien”), maar het immuunsysteem versterken.

Dát is onze rijrichting!

 

Nog steeds wordt veelal gedacht dat het gaat om “bestrijding van het virus”, zelfs “uitroeiing” ervan. Dat is een heilloze weg naar een fout, imaginair doel.

 

Sorry RIVM/OMT, jullie zijn het hardnekkigste sta in de weg.

Het werkelijke doel is: de mensen hun immuunsysteem te laten versterken. Het Voedingscentrum zou al maanden overuren moeten draaien; de sportscholen moeten open; “ga naar buiten!”.

 

Wat een armzalige aanpak nu met stress verhogende social distance, de verdrietige aanpak in de verpleegtehuizen, etc. HUILEN.

Bewijs? Het zijn de chronisch zieken (diabetes, overgewicht, etc.) die vooral zijn gestorven.


UPDATE 4 juli (bron: RIVM):


Dus niet het virus bestrijden (“uitroeien”), maar het immuunsysteem versterken.

 

Dát is onze rijrichting!

22 reacties op “Onze rijrichting!”

 1. Marion van Drunen schreef:

  Geachte heer Schuitemaker,
  Ik ben het hier volledig mee eens. Ik werk al jaren aan het versterken van mijn immuunsysteem. Mijn huisarts vindt dat onzin en zegt dat het gewoon pech hebben is als je besmet wordt met corona….. Besmet worden is 1, maar er oevermatig zoek van worden is een ander verhaal. Maar… ik ben 70+, zit “dus’ in zijn ogen in de risicogroep, en hij raadt mij aan, zo gauw er een vaccin is, me te laten inenten. .
  Nee dus. ben blij dat er artsen zijn, zoals u die heel andere wijze geluiden laat horen en adviezen geeft.

 2. Nico schreef:

  Het beste wordt gezegd deze vitamine en mineralen
  Zijn zeer belangrijk ,wat. Belangrijk is dat darm voorzien worden met gefermenteerde voedsel dat is de best probitica
  Die men kan hebben en aangevuld met supplementen
  Ik denk zelf dat je dan het voor elkaar kan hebben als je zo goed voor je zelf zorgt.

 3. Manon Robert schreef:

  Zowel mijn man als ik hebben Covid-19 gehad.(68) Ik ben al jaren bezig om mijn immuunsysteem te versterken, lees: mijn darmen o.l.v. een arts voor ortho-moleculaire geneeskunde. Slik o.a. vit d3, zink, magnesium en heb in de coronatijd extra vit C genomen. Ondanks dat wij het virus kregen ben ik maar 3 dagen een beetje beroerd geweest. Mijn man (reumapatiënt slikt MTX) is vier weken erg ziek geweest, heeft in het ziekenhuis gelegen , maar niet op de IC. Kreeg van mij d3, zink, magnesium, multi, vit b complex en hoge dosering Vit C citaat en thee van Astragalus (dedoct). Inmiddels zijn we volkomen genezen en voelen ons prima.

 4. T.Sarr-Valk schreef:

  Volledig mee eens.

 5. Anita schreef:

  volledig mee eens, een mondkapje (eigen CO2 inademen, hoofdpijn, niet alert, slechte concentratie ,bloeddruk stijgt, duizelig …) dragen, handen wassen (immuniteit huid en handen aantasten) en afstand bewaren is NIET de oplossing, daarmee wordt je immuniteit niet versterkt, MAAR over gezonde voeding, juiste voedingssupplementen, vitaminen en mineralen, levensstijl aanpassen, bewegen en ademen hoor je niks in de media !!

 6. Rein schreef:

  Wat Anita aangeeft is absoluut waar. Er is echter nog iets dat van groot belang is en dat is de leverfunctie. Functiestoringen van de lever uiten zich in fysieke klachten en niet als pijn van de lever. Voor zeer veel fysieke klachten worden symptoom bestrijdende middelen toegepast. Is dat de oplossing? Zware metalen en virussen vormen een zware belasting voor de lever die trager gaat werken en zodoende de echte functies waar de lever voor bedoeld is niet meer goed uitoefenen.
  Bijvoorbeeld kan een trage lever onvoldoende mineralen opslaan, gevolg is er tekorten aan mineralen ontstaan. Een uit onderzoek gevonden tekort aan mineralen duidt op een leverprobleem. Zo is er veel meer waar de lever een rol in speelt zonder dat men dat weet.

 7. Wilma schreef:

  Hallo. Moeder 62 en zoon van 25, hebben erg veel last van tintelingen in hoofd. Moeder heeft ook nog het oorsuizen. Wij hebben pyramides in huis geplaatst niks helpt! Moeder is overal alternatief behandeld, heeft niks geholpen. Wij zijn gevoelig voor stralingen, en hebben vit. B, en foliumzuur te kort. Wij gebruiken b12 druppels folium d3 Vit.C 1000mg, zink magnesium platina chlorella curcumma/z.peper krillolie. Kunt U ons advies geven hoe wij ervan af komen. Mijn zoon word er gek van, ga telkens naar de Dokter op tabletten te halen, nu spierverslapper! Ik hoop dat iets is dat ons snel kan helpen! Bedakt@
  Graag antwoord op de email. peterkemmen55@hotmail.com

 8. Rix schreef:

  Ik ben het helemaal eens met Gert. Ik werk al jaren aan mijn meerstand door bovengenoemde suppletie, gezonde voeding, genoeg slaap en bewegen. Daarnaast doe aan winterzwemmen in buitenwater. Geeft veel energie en voel me daardoor erg fit. Ben nu 70 jr.
  Ik ga geen vaccin nemen.

 9. Marjo Siebers schreef:

  Goedendag,
  Met veel interesse lees ik de berichten. Het vertrouwen van je eigen lichaam en je instinct te kunnen volgen geeft jezelf liefde en onafhankelijkheid. D.w.z. Niet je huisarts laten beslissen over je eigen gezondheid, maar zelf doen. Zelf immuunsysteem opbouwen. Dat wil deze huidige wereld maar niet aan denken!
  Dan zouden er veel mensen zonder werk komen te zitten zegt men! Ik geloof er niets van. Tevreden zijn is een gunst, tevreden blijven een grote kunst! Moeten we dan allemaal een eigen duur huis hebben? Moeten we dan allemaal altijd maar willen genieten en plezier maken? Zijn we zoo ver van onszelf verwijdert? Sociale armoede heerst in Nederland. Wees blij en dankbaar voor je gezondheid en blijf jezelf trouw. Dat geeft rust in je hart en ook in je organen! Extra vitamientjes nemen en wat meer luisteren naar onze natuur….. gezond zijn en gezond blijven. Dat wens ik iedereen. Het is zo simpel. Ga eens revivelen. Midden in de natuur. Neem je break out. Geld alleen maakt niet gelukkig.
  Gezondheid wel! Liefs van mijzelf. Kusjes.

 10. Werner schreef:

  Ik heb ook altijd op forums met veel enthousiasme de gunstige effecten van voedingssupplementen e.d.m. verkondigd, maar ik ga dit niet meer doen. En waarom niet? Omdat de beleidsmakers nog in staat zijn voedingssupplementen aan banden te leggen, waardoor we onszelf niet meer kunnen beschermen (en genezen) tegen Covid-19 en zoveel andere aandoeningen. Ik hou mijn kennis over voedingssupplementen dus voortaan voor mezelf en voor de mensen die er voor openstaan.

 11. Marry schreef:

  Misschien een beetje dom maar hoeveel vit D dan nu perdag

 12. Dona Kohler schreef:

  Mijn vriendin kreeg 5 jaar geleden een donornier, is verder gezond, maar moet veel medicijnen slikken tegen afstoting.
  Zij zit bij het LUMC, maar haar artsen verbieden haar absoluut vitamine D te nemen ivm haar reguliere medicijnen. Ook wordt haar steeds gezegd dat ze juist elk jaar een griepprik moet nemen.
  Zelf is mijn immuunsysteem enorm versterkt sinds ik geen griepprik meer neem en veel vit. C, D en zink slik (heb COPD gold 3) en was vroeger chronische verkouden met vaak bronchitis. Dus ik ben groot voorstander.
  Gewone artsen durven geen uitspraken te doen bij mensen met een donororgaan. Ze wil graag vit.D nemen, maar durft niet goed.
  In hoeverre is haar angst terecht?

  • Gert Schuitemaker schreef:

   Ik kan over specifieke gevallen weinig zeggen. Maar feit is dat mensen die in het ziekenhuis liggen of worden begeleid voedingstekorten hebben.

 13. Dr. Schuitemaker, kunt u niet naar dit eiland (Curacao) reizen om lezingen te houden over het Coronavirus en de Covid-19 hoax? De mensen hier zijn zo ignorant dat ze werkelijk denken dat een of andere virus de dood veroorzaakt. Met da k

 14. Sonja van der Poel schreef:

  Wat zou het toch fijn zijn,
  als er meer duidelijkheid “mag” zijn,..
  Over de basis voor gezond leven; ..
  Verwacht wordt; zelfzorg, zo lang mogelijk, zelfstandig zijn,… en nu de maatregelen
  (hoe lang? Een nieuw normaal?)
  Waar is de logica.
  De tools bestaan al lang;
  geef het toch collectief een groen licht,
  laat het vindbaar zijn,…
  Verder is er toch nog een keuzevrijheid,
  voor degenen die er nog niet aan toe zijn.
  Nederland; geef collectieve gezondheid alstublieft een kans,
  met een balans tussen voeding, samenleven en geneeskunde.

  • Gert Schuitemaker schreef:

   Eens. Het grootste probleem is dat in de gezondheidszorg men nauwelijks besef heeft wat gezondheid nu echt is. Als men dat als basis zou hanteren, dan zou dat een grote vooruitgang betekenen.

 15. Kees schreef:

  Bedankt voor uw waardevolle adviezen. Onbegrijpelijk dat dit niet gepropageerd wordt. Ik ben 81, trek me niets aan van de bangmakerij. Ook de adviezen van Maurice de Hond zijn belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

naar de
ORTHObibliotheek

naar de
tijdschriften